KonfliktuskezelésSokan nem vesznek tudomást a konfliktushelyzetekről, és nem éreznek elég erőt magunkban, hogy szembe nézzenek velük. A jó konfliktuskezelés egy harmonikus, teljes és boldog élet alapja.  A konfliktuskezelés célja, a felek közti kommunikáció egyértelmű, és hatékony módjának a kialakítása. A konfliktuskezelésre már rengeteg hasznos kommunikációs gyakorlat létezik, amelyeket bármilyen helyzetben jól tudsz hasznosítani. A konfliktus helyzetekről rengeteg tapasztalattal rendelkezem, és jól ismerem, hogy e helyzetekre melyik a legjobb megoldás. Egy konfliktushelyzet képes az egész életünkre negatív hatással lenni. Akár egy megoldatlan munkahelyi konfliktus is lehet rossz hatással lehet magánéletünkre, és ez fordítva is igaz. Legtöbbször az emberek nem is tudják, hogy mi az ami egy elmérgesedett helyzethez vezetett, ezért jó megoldás egy külső pártatlan személy bevonása a konfliktuskezelésbe.

A konfliktus szó jelentése nézetkülönbség. A kialakulása mögött általában a felek közötti érdekek, igények, szükségletek, és véleményének eltérése áll.

Konfliktuskezelésre van szükség ha:

  • A felek intenzív érzelmei megakadályozzák a megegyezést
  • A kommunikáció minősége és mennyisége nem kielégítő és nem hatékony
  • A felek úgy érzik, hogy nézeteik már összeegyeztethetetlenek
  • A konfliktus a felek között már hosszabb ideje tart, és nem találják meg rá a megfelelő megoldást

Egy konfliktus helyzet képes megkeseríteni az egész életünket. Viták az életünk bármely területén kialakulhatnak, és kezelésük néha lehetetlennek tűnik. Ilyenkor érdemes felkeresni egy mediátor, aki gyorsan, rugalmasan, és költséghatékonyan segít a konfliktuskezelésében.

Egyeztessünk egy ingyenesen első konzultációs időpontot, és tárjuk fel közös a konfliktus forrását!